Україна взяла паузу в підписанні Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом для того, щоб вирішити проблемні економічні питання. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з представниками студентської молоді, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми побачили, що ми свій ринок відкриваємо, на ринок йде дуже багато імпорту, який конкурує з нашими товарами вітчизняного виробництва», - сказав Янукович.

Як приклад він навів сільськогосподарську галузь, яка в Європі отримує значні дотації, тому європейські товари дешевші за українські. «Нам потрібні дотації для нашого сільського господарства. Ми повинні створити рівні умови для сільського господарства, такі як у Європі», - сказав Янукович.

Також, за його словами, є проблеми в машинобудівній галузі, 90% експорту якої припадає на країни СНД. За словами Глави держави, технічні стандарти підприємств машинобудівної галузі пов'язані зі стандартами країн СНД. «Перехід на нові стандарти вимагає вкладення величезних коштів», - підкреслив Президент.

«Коли накопичилась низка проблемних питань, я запропонував нашим партнерам по ЄС дати на них відповіді. Україні потрібна фінансова допомога», - зазначив Янукович.

За його словами, таким чином, в Асоціації взяли паузу. «У зв'язку з цим виникло питання взяти тайм-аут і не поспішати підписувати так швидко цю Угоду, а обговорити це питання з ЄС, Росією, знайти спільну мову, спільне розуміння в цих питаннях, щоб ми не втрачали і захистили наших товаровиробників. Якщо ми їх захистимо - ми захистимо нашу економіку», - резюмував Президент.

Нагадаємо, 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України у найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161