Євромайдан служить виправданням для прямого втручання європейських міністрів і політиків у внутрішні справи України.

Таку думку висловили політологи Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

«З боку європейських політичних кіл зроблено прямий акцент на розподілі ставлення до влади і «громадянського суспільства» (учасників євромайданів). Постійний опозиційний мітинг у Києві та євромайдани в інших містах служать виправданням для прямого втручання європейських міністрів і політиків у внутрішні справи України», - сказали вони.

З цією метою, за їхніми словами, на мітинги опозиції почали їздити політики, що володіють офіційним статусом - спікер Сейму Литви, віце-спікер і депутати польського Сейму, віце-президент Європарламенту, євродепутати, міністри закордонних справ Німеччини та Швеції.

Тим часом політологи звернули увагу на ініціативу європейців щодо створення для України механізму зовнішнього управління - Ради реформ і європейської інтеграції, яка повинна допомогти Києву відновити співпрацю з МВФ.

«Цей спеціальний орган, створений ЄС з вірогідною «участю» представників України, повинен буде займатися питанням отримання кредиту МВФ, узгодженням умов його надання та забезпеченням їх виконання. Іншими словами - пропонується режим зовнішньої фінансово-економічної диктатури, більш жорсткий, ніж умови надання допомоги Греції», - додали вони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2276