На сьогодні Україна, як ніколи, зацікавлена у пошуку нових ринків збуту продукції вітчизняних підприємств, тому співпраця з такою великою країною як Китай важлива для нашої країни. Про це заявив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейніков під час круглого столу на тему «Інвестиційні потреби України».

«Співпраця з будь-якою країною - це нові ринки і новий попит. Фактично, сьогодні у світі відбувається те, що називається війною за попит. У нас вже немає світової економіки, яка зростала випереджаючими темпами, і попит перевищував пропозицію. Сьогодні ситуація інша, тому кожен мільйон попиту вартий того, щоб за нього боротися», - підкреслив експерт міністерства.

У той же час він вважає, що Китай, маючи достатні можливості, також зацікавлений в економічній експансії.

На думку Олейнікова, стан економічного співробітництва з Китаєм дає підстави стверджувати, що перші кроки щодо реалізації спільних проектів можуть бути зроблені вже найближчим часом.

Нагадаємо, нещодавно відбувся офіційний візит Президента України Віктора Януковича до КНР, у рамках якого були підписані документи, які дають можливість розпочати реалізацію спільних інвестиційних проектів у різних галузях економіки.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов раніше заявляв про низку міжнародних документів, підписаних між Україною та КНР, серед яких: Договір про дружбу і співробітництво між Україною та КНР; Загальна декларація України і Китайської Народної Республіки про подальше поглиблення відносин стратегічного партнерства; Угода між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки про економічне і технічне співробітництво, в рамках якого китайською стороною надана технічна допомога Україні на суму 80 млн. юанів (близько 13 млн. доларів США).

За результатами досягнутих домовленостей очікується залучення 8 млрд. доларів США інвестицій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135