Харківська міліція відкрила кримінальне провадження за фактом загорання мікроавтобуса, який активісти орендували для Євромайдану.

За даними відділу по зв'язках з громадськістю Управління МВС в Харківській області, сьогодні, 13 грудня, в чергову частину Дзержинського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що близько 3:30 у будинку №17 по вулиці Сумській сталося загорання автомобіля Mercedes-Benz Vito.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники якої провели огляд автомобіля, опитали свідків події та зібрали первинний матеріал. У результаті пожежі авто було сильно пошкоджено, постраждалих немає.

За зовнішнім оглядом, автобус не мав символіки, що стосується якої-небудь політичної партії або руху. Під час загорання мікроавтобус був порожній, водій знаходився вдома.

Слідчий відділ Дзержинського РВ за даним фактом порушив кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років. Для з'ясування причини займання призначено відповідні експертизи.

За даними ЗМІ, на цьому мікроавтобусі щодня привозили на акції апаратуру, а також транспортували теплі речі, зібрані для київського Майдану Незалежності жителями Харківської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

600