12 грудня в Брюсселі з візитом перебував перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов. Він провів зустріч з єврокомісаром з розширення і політики європейського сусідства Штефаном Фюле.

У ході бесіди обговорювалися питання, що стосуються підписання Угоди про асоціацію ЄС-Україна.

На підсумковій прес-конференції Штефан Фюле, зокрема, сказав: «Ми домовилися сьогодні, що на підставі чіткої прихильності України підписати Угоду про асоціацію з ЄС ми підготуємо «дорожню карту» щодо імплементації цієї угоди».

У Брюсселі Арбузов розповів кореспонденту телеканалу Euronews про деталі переговорного процесу.

«Наше стратегічне завдання - євроінтеграція. І я перебуваю тут для того, щоб це питання було для всіх зрозумілим і конкретним. Тобто, я не займаюся питаннями інтеграції в інші організації, інші союзи», - зазначив він.

Коментуючи тему взаємин з Міжнародним валютним фондом, перший віце-прем'єр сказав, що сторони зараз ведуть активні переговори про терміни і суми кредиту.

«Що стосується МВФ, то ми ведемо переговори про конкретну суму, з конкретними термінами. У меморандумі ми обговорюємо суму в 15 мільярдів. Переговори тривають. Кінцеві цифри стануть відомі після того, як ми підпишемо меморандум», - додав Арбузов.

Нагадаємо, офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив, що фонд готовий відновити переговори про продовження співпраці з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265