У США оголошені номінанти на премію «Золотий глобус». Про це повідомляється на сайті премії. Найбільшу кількість номінацій отримали дві картини - історична драма «12 років рабства» Стіва Маккуїна і комедія «Афера по-американськи» Девіда О. Рассела. Обидва фільми претендували на нагороду в семи категоріях.

Зокрема, «12 років рабства» висунутий на «Золотий глобус» як кращий драматичний фільм, а також за кращу режисерську роботу, кращий сценарій і кращу акторську роботу (Чіветель Еджіофор). «Афера по-американськи» - за кращий сценарій, кращу акторську роботу в комедії або мюзиклі (Крістіан Бейл, Емі Адамс) та як найкращий фільм у категорії «комедія або мюзикл».

На другому місці за кількістю номінацій - фільм Олександра Пейна «Небраска» про батька-алкоголіка, який виграв мільйон і їде разом зі своїм сином за виграшем з Монтани в Небраску. Картину висунули на нагороду як «Кращий комедійний фільм або мюзикл», також вона представлена в номінаціях «Краща режисерська робота» і «Кращий сценарій».

Фільми «Гравітація» і «Капітан Філліпс» представлені в чотирьох номінаціях кожен. Режисери обох фільмів - Альфонсо Куарон і Пол Грінграсс - висунуті на здобуття нагороди за кращу режисуру. Також обидві картини претендують на отримання «Золотого глобуса» в номінації «Кращий драматичний фільм», пише «Lenta.ru».

Крім «Гравітації», «Капітана Філліпса» і «12 років рабства», за звання кращого драматичного фільма будуть змагатися картини «Гонка» та «Філомена». Кращим драматичним серіалом може стати «У всі тяжкі», «Абатство Даунтон», «Гарна дружина», «Картковий будиночок» і «Майстри сексу».

У категорії «Кращий комедійний фільм або мюзикл» представлені картини «Афера по-американськи», «Вона», «Всередині Льюіна Девіса», «Небраска», «Вовк з Уолл-Стріт». На звання кращого міні-серіалу висунуті «Американська історія жахів: Шабаш», «За канделябрами», «Танці на межі», «Вершина озера» та «Біла королева». 

71-а церемонія вручення премії «Золотий глобус» відбудеться 12 січня 2014 року в Лос-Анджелесі. Ведучими церемонії виступлять Тіна Фей і Емі Полер. Помічницею ведучих стане дочка актора Кевіна Бейкона та актриси Кіри Седжвік Сози Бейкон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362