Червона ікра - всіма улюблений морський делікатес, надзвичайно корисний і поживний. Але далеко не всі знають про його особливості та корисні властивості.

1. Червона ікра на третину складається з білка, який, на відміну від інших білків тваринного походження, легко засвоюється протягом 1 години і допомагає будувати нові клітини організму.

2. У 100 грамах червоної ікри міститься 270 Ккал. При цьому ікра - дієтичний продукт - в ній немає жодної зайвої калорії. Таким чином, достатньо зовсім невеликої кількості цього делікатесу, щоб набратися сил і бути повним енергії.

3. Дієтологи рекомендують з'їдати в тиждень 200 г ікри, щоб забезпечити організм необхідним набором корисних речовин: фолієвою кислотою, органічним йодом, фосфором, кальцієм, поліненасиченими жирними кислотами Омега-3 і Омега-6, вітамінами A, B, C, D.

4. Червона ікра сприяє поліпшенню мозкової діяльності, підвищує імунітет, знижує ймовірність серцево-судинних захворювань, зменшує ризик утворення тромбів, покращує кровообіг в дрібних кровоносних судинах, підвищує рівень гемоглобіну, знижує ризик розвитку деяких видів ракових пухлин, покращує зір.



5. Ікра лососевих риб - сильний афродизіак, з давніх часів на Далекому Сході нею пригощали молодят. Секрет такої особливості ікри криється в поліненасичених жирних кислотах, які здатні активізувати мозковий кровообіг і регулювати вміст серотоніну, так званого «гормону щастя».

6. Люди, які регулярно їдять червону ікру, в середньому живуть на 7-9 років довше за інших людей. При цьому вони зберігають ясність розуму і міцність тіла.

7. Цей делікатес активно використовується в косметології, оскільки має антиоксидантні властивості і запобігає старінню шкіри, завдяки кислотам, що входять до її складу, і протеїнів, які активізують вироблення спеціального білка - колагену.

8. «Червона ікра» - більш популярна назва ікри лососевої зернистої. На прилавках України частіше можна знайти ікру горбуші, нерки і кети. Залежно від виду риби, ікра відрізняється за розміром, смаком і кольором. Так, ікринки кети найбільші (9-10 мм), володіють вишуканим м'яким смаком. Розмір зерен горбуші становить 5-8 мм, ікра горбуші має морський аромат і неповторний насичений смак. Ікринки нерки трохи дрібніші, ніж горбуші, і відрізняються насиченим червоним кольором і пікантним яскравим смаком.

9. На прилавки українських магазинів червона ікра потрапляє з 3-х регіонів: Сахаліну, Камчатки і Аляски. Найбільш ніжні ікринки і вишуканий смак - у червоної ікри, виготовленої на Сахаліні. Як пояснюють фахівці ТМ «Шаланда», це пов'язано з тим, що вилов риби на Сахаліні проходить безпосередньо в солоному морі, а не в прісній річці, куди риба пливе на нерест. Тому зернятка ікри не грубіють, а залишаються м'якими і ніжними.

10. Найкращою за якістю вважається червона ікра 1 сорту (вищого сорту червоної ікри не існує), вироблена на Сахаліні за ГОСТом - сировина засолена в місці промислу протягом 4 годин після вилову риби. Така ікра є справжньою. До речі, таку високоякісну ікру можна придбати не тільки в Росії, але і в Україні практично в кожному великому супермаркеті - це продукція лідера ринку ТМ «Шаланда».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344