В Україні вартість новорічних ялинок у цьому році залишиться на торішньому рівні, в середньому - близько 50 гривень за штуку. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства лісових ресурсів з посиланням на голову агентства Віктора Сівця.

За його словами, встановлення державного контролю за легальністю походження новорічних ялинок із застосуванням електронного обліку деревини буде протидіяти незаконному проведенню вирубок та тіньовій реалізації новорічних ялинок, а також не допустить постачання ялинок з екологічно забруднених місць Чорнобильської зони.

Голова Держлісагентства зазначив, що ефективність застосування електронного обліку деревини під час реалізації новорічних ялинок підтверджена в 2011 і 2012 роках.

«У 2011 році в Україні виявлялося в середньому до 10 тис. незаконно зрубаних ялинок, в 2012 році - 3743, в цьому році ми маємо намір знизити цей показник з тисяч на сотні», - повідомив Сівець.

Крім того, голова Держлісагентства повідомив, що для охорони лісових красунь від незаконних рубок Держлісагентством спільно з МВС видано наказ, який зобов'язує керівників державних органів лісового господарства та управлінь міліції в областях забезпечити створення бригад з працівників державної лісової охорони і представників органів МВС за участю природоохоронних органів. Також будуть здійснюватися цілодобові рейди у хвойних лісових масивах, а з працівників державної лісової охорони та органів міліції будуть створені тимчасові пости на дорогах.

«Хочу особисто звернутися до кожного громадянина, свідомо купуйте новорічні дерева виключно з захисними бірками. Адже спеціально створені рейдові бригади будуть перевіряти не тільки продавців, а й покупців. Кожен громадянин з допомогою захисної бірки може через Інтернет, телефони гарячих ліній і смс-повідомлення перевірити легальність походження новорічного дерева, яке він планує придбати. Щоб не стати співучасником протиправних дій і не відшкодовувати від 274 до 1753 грн. штрафу, купуйте новорічні дерева тільки з захисними бірками», - застеріг Сівець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3515