«Незважаючи на те, що такі скупі відомості напрочуд задовольняють податкові органи в Україні, тут, у Німеччині, такий номер не пройшов би». Так німецька газета Jungewelt коментує податкову декларацію Віталія Кличка, яка опинилася в розпорядженні редакції.

Кличко у зв'язку з подіями на Майдані знаходиться в центрі уваги німецьких ЗМІ, активно дає інтерв'ю і нерідко позиціонує себе як майбутнього президента України.

Не дивно, що журналісти зацікавилися доходами лідера «Удару» і вивчили декларації «Доходи, витрати і фінансові зобов'язання» сім'ї Віталія Кличка, підписаній ним особисто 1 серпня 2012 року.

«Більшість розділів цієї семисторінкової декларації заповнені прочерками, - пише Jungewelt. - Згідно з документом, у Кличка немає ні машини, ні яхт, ні літаків, а є тільки вклад в українських банках у розмірі 82384424 гривень (близько 7,5 млн. євро), з яких у звітному періоді були покладені на рахунок 31 млн. гривень (близько 2,8 млн. євро). У США, як повідомляє Кличко, у нього були доходи в розмірі 4 725 774 доларів. В розділі нерухомості (рядок 25), він задекларував квартиру площею 225 квадратних метра. А у членів його сім'ї немає ні вкладів у банках, ні фінансових зобов'язань. Лише прочерки, прочерки, прочерки», повідомляє «From-ua».

Видання зазначає, що в Німеччині у Кличка такий номер не пройшов би. «Дивно, що в декларації не згадана фірма Кличка «Klitschko Management Group» (KMG), зареєстрована в Гамбурзі (номер в реєстрі підприємств HRB 80274), - розкриває таємниці Кличко Jungewelt. - Фірма займається менеджментом німецьких та іноземних підприємств, посередницькими послугами. Засновники компанії - Віталій та Володимир Клички, а також їхній партнер Бернд Бенте».

Фірма належить на паях братам Кличко і у неї хороша репутація у Німеччині. І станом на 31 грудня 2011 року активи фірми (розділ - кошти на рахунках в банках) становили 9 483 014 євро.

«З них, отже, Кличку належить половина. І якщо вже він у своїй декларації згадав свої американські доходи, то, за порядком, йому потрібно було б задекларувати й німецькі активи. Чого він чомусь не зробив», - повідомляє газета.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264