Міжнародний валютний фонд готовий відновити переговори про продовження співпраці з Україною, заявив офіційний представник фонду Джеррі Райс.

«Протягом останніх двох тижнів між МВФ і Україною не було ніяких переговорів. Однак Фонд готовий відновити їх і підтримати економічні реформи в Україні», - сказав він у ході прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Райс зазначив, що умови відновлення співпраці України з МВФ залишаються незмінними: підвищення гнучкості курсу гривні, поступове, але цілеспрямоване підвищення тарифів на енергоресурси з прив'язкою до рівня споживання, перегляд соціальних пільг, скорочення бюджетних витрат і дефіциту бюджетного фінансування, а також проведення структурних реформ з метою поліпшення в країні бізнес-клімату та підтримки зростання економіки.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович вважає неприйнятними вимоги Міжнародного валютного фонду.

Українська сторона готова відновити переговори з Міжнародним валютним фондом при досягненні компромісу в поставлених Фондом умовах

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що Міжнародний валютний фонд керується при видачі кредитів застарілими економічними і монетарними підходами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174