Питання продажу або здачі в довгострокову оренду української землі Китаю не піднімали і не планують піднімати в майбутньому. Про це сьогодні повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк в ефірі програми «Про головне» на Першому національному каналі.

«Я, користуючись можливістю, офіційно заявляю, що за ці три роки, які я веду переговори з Китаєм в аграрному секторі, жодного разу не піднімалося питання, і не планується піднімати питання про власність або довгострокову оренду китайськими компаніями сільськогосподарської української землі. І в стратегії співробітництва з Китаєм такі питання не стоять», - запевнив міністр.

За словами глави відомства, КНР надасть Україні кредити та інвестиції, а наша країна, зі свого боку, буде поставляти на китайський ринок сільськогосподарську продукцію.

Також міністр зазначив, що китайський ринок є дуже привабливим для будь-якої країни, і тому сьогодні за нього бореться весь світ. Так, за прогнозами, Піднебесна за 5 років імпортує всіх видів продукції на 10 трильйонів доларів. І Україна, яка є експортно-орієнтованою країною, зобов'язана використовувати цей перспективний ринок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121