Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що основним шляхом врегулювання внутрішньополітичної ситуації в країні мають стати переговори всіх сторін конфлікту, а залучення іноземних посередників є крайнім заходом.

«Мені здається, що це крайній захід, який показав би нездатність і уряду, і опозиції до конструктивних переговорів. І якщо таке станеться, то ми, звичайно, можемо вдатися до послуг якихось дуже впливових посередників», - сказав глава МЗС в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

На його думку, найбільш оптимальною є пропозиція з боку влади з приводу того, щоб сісти за стіл переговорів, сформулювати їхній порядок денний і почати обговорення найбільш актуальних питань.

Міністр також нагадав, що українській стороні вже надійшли пропозиції відомих європейських політиків з приводу надання необхідних посередницьких послуг у врегулюванні ситуації всередині країни. Зокрема, за словами Кожари, таку ідею озвучив генсек Ради Європи, з подібними пропозиціями виступає і ЄС.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович запросив представників політичних сил, громадськості, духовенства до загальнонаціонального діалогу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316