В останні роки співробітництво України та Китаю пожвавилося, а після візиту Президента Віктора Януковича на початку грудня цього року воно активізується ще більше. Про це в ефірі каналу БТБ розповів член ділової ради Україна-Китай Вадим Браїловський.

Коментуючи нещодавній візит Януковича до Піднебесної, він зазначив підписання сторонами договору про дружбу і стратегічне співробітництво на 2014-2018 роки.

«Це дуже серйозний стратегічний договір, на моїй пам'яті я рідко бачив, щоб Китай підписував з іншими країнами подібні договори. І тут я б виділив достатньо серйозний інтерес Китаю до України», - зазначив Браїловський.

Економіст нагадав, що за останні 5 років Китай обігнав за економічним розвитком Японію, яка довгий час була третьою у світі, а за прогнозами в 2017 році Китай стане лідером економічного розвитку в світі, відсунувши на друге місце США.

«Завдяки поїздці президента Януковича у вересні 2010 року наші відносини активізувалися, і на сьогоднішній день підписано більше 20 угод на більш ніж 30 млрд. дол.», - додав Браїловський.

Член ради Україна-Китай підкреслив, що про рівень взаємної зацікавленості у співпраці свідчить і численна делегація від України під час останнього візиту - близько 300 представників бізнесу, державних компаній і органів влади.

Експерт також звернув увагу на те, що цей візит пожвавив інтерес до України інвесторів з Піднебесної.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171