Україна має серйозно ставитися до питання переорієнтації виробництва не тільки на ринок ЄС. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, у ході круглого столу заявив директор Департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Євген Олейніков.

«Коли ми говоримо про переорієнтацію виробництва на євроринок, це, безумовно, має бути стратегічною метою, адже досвід минулих років показав, що залежність від доступу на ринки однієї країни робить нас вразливими. Але необхідно розуміти, що разом з нами такий же тиск відчула Литва, яка вже є членом ЄС і має доступ на ці ринки.

Коли в Литві, на думку експерта, виникло питання щодо обмеження доступу на ринки РФ. - Ред.), вони, на жаль, не провели переорієнтацію, а почали працювати з РФ, щоб повернутись на їхні ринки.

При цьому він підкреслив, що даний факт свідчить про важливість доступу на російський ринок для членів ЄС. «Тому ми не можемо сподіватися на те, що завтра-післязавтра, через рік-два, зможемо замістити попит звідти, який на сьогоднішній день підтримує нашу економіку. Ми повинні дуже серйозно поставитися до цієї проблеми», - підкреслив Олейніков.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77