У Житомирі міліція викрила в орендованій квартирі 26-річного житомирянина нарколабораторію і затримала наркоторговця, повідомила співробітник сектора зв'язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області Наталія Тимчук.

Оперативники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Житомирського міськвідділу міліції провели низку заходів, щоб встановити місце перебування наркоділка, по відношенню до якого раніше вже було порушено кримінальну справу, а сам він лікувався від наркотичної залежності. Виявилося, що чоловік замість лікування найняв житло в центральному районі Житомира і організував там таємне виробництво амфетаміну, повідомляє «УНІАН».

Працівники міліції встановили тимчасове місце перебування 26-річного чоловіка та вилучили з приміщення значну кількість амфетаміну та засоби для його виготовлення. Так, під час санкціонованого обшуку вилучено пакет з порошком вагою більше 100 грам і приготований розчин. Як пояснив господар, - амфетамін, виготовлений ним самостійно для особистого споживання. Крім того, міліціонери виявили і пакет з рослинною масою, за попередніми даними - марихуаною.

Тут же знаходився і спеціальний посуд, пристосування і складові для виготовлення наркотиків. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад 20 тисяч гривень.

«Наразі чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС України в Житомирській області Володимир Лупащенко. За попередніми даними, підозрюваний, крім виготовлення амфетаміну, ще і займався його збутом на території Житомира. Таким чином, в Житомирі перекрито джерело поширення небезпечного психотропного засобу.

На даний час триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, вчинене повторно). Крім того, слідчі перевіряють причетність чоловіка до збуту та виготовлення наркотичних і психотропних речовин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117