Українські аграрії вже готуються до весняно-польових робіт. На сьогоднішній день вони вже почали закуповувати насіння ярих культур під урожай 2014 року. Всього для проведення весняної посівної планується підготувати близько 817 тисяч тонн насіння. Майже всі вони будуть кондиційними і не нижчими другої репродукції. Тому у сільгоспвиробників буде достатньо якісне насіння, щоб збільшувати посівні площі під певними культурами і отримати високий урожай. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Сільськогосподарські підприємства вже активно готуються до весняно-польових робіт. Зокрема, поступово закуповується насіння ярих культур. У цьому році його знадобиться близько 817 тисяч тонн. Ці обсяги дещо перевищать потреби, щоб мати певний резерв, щоб збільшувати посівні площі під окремими сільськогосподарськими культурами», - зазначив міністр.

Також очільник відомства повідомив, що заготовлюватиметься переважно кондиційне насіння, тобто яке відповідає всім вимогам нормативних документів. Причому більшість насіння не нижче другої репродукції, що посприяє високій врожайності й якості зерна.

Посіяти ярі зернові та зернобобові культури планують на площі близько 8,7 мільйона га. В минулому ж році було засіяно ярими 8,1 мільйона га. Що стосується структури посівних площ, то, за словами міністра, можуть бути розширені посіви під пізніми культурами, зокрема кукурудзою - до 5,2 мільйона га, соєю - до 1,5 мільйона га.

Весняна посівна є одним з найбільш відповідальних періодів робіт у сільськогосподарському виробництві, тому це питання перебуває на постійному контролі уряду та міністерства. І щоб посівна пройшла в оптимальні терміни, крім насіння аграрії вже поступово готують і ґрунтообробну техніку, продовжують закупівлю паливно-мастильних матеріалів, добрив і засобів захисту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90