У листопаді не спостерігалося ажіотажного попиту на іноземну валюту: обсяги операцій з купівлі готівкової валюти відповідали показникам вересня-жовтня. Про це заявив начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов.

Експерт нагадує, що купівля іноземної валюти на офіційному готівковому ринку в листопаді склала 782,6 млн дол.

«Незважаючи на те, що це найбільший показник за останні 12 місяців, він вдвічі менший за сальдо готівкового ринку листопада 2012 року, коли нетто-купівля склала 1,5 млрд. доларів. У листопаді не спостерігалося ажіотажного попиту на іноземну валюту: обсяги операцій з купівлі готівкової валюти відповідали показникам вересня-жовтня», - констатував він.

Блінов уточнив, що, як правило, вересень є піковим місяцем з оборотами готівкового ринку, і цей рік не став винятком: сумарний обсяг операцій ринку в листопаді 2013 року був майже на 9% нижче, ніж двома місяцями раніше.

В цілому, за його словами, з початку року нетто-купівля іноземної валюти на офіційному готівковому ринку становила лише 2,2 млрд доларів, тоді як за 11 місяців 2012 року цей показник дорівнював 7,1 млрд доларів, а за 11 місяців 2011 року 3,9 млрд доларів.

Як повідомлялося, українці у листопаді поточного року скоротили чисту купівлю інвалюти майже вдвічі порівняно з листопадом минулого року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158