Бізнес і реальний сектор економіки проігнорували заклики організаторів і лідерів євромайдану до страйків, тому економіка України та курс національної валюти зберігають стабільність, сказав економіст Владислав Старинець.

«Незважаючи на політичні акції, країна зберігає економічну стабільність, а це означає, що і курс гривні стабільний. Перманентний мітинг на Майдані Незалежності за великим рахунком - численний пікет, проведення якого ніяк не відображається на роботі підприємств реального сектора. Бізнес проігнорував заклики лідерів опозиції до страйку. А зупинка навчального процесу в кількох вузах і мітинги на заході України ніякого впливу на економічні процеси не дали», - пояснив Старинець.

Експерт зазначив, що організаторам і лідерам євромайдану не вдалося розхитати економічну ситуацію в країні, на що вони сильно розраховували, тому політичні акції не впливають сьогодні на роботу ключових підприємств або фінансової системи.

Старинець звернув увагу, що сьогодні стабільно працює банківська система, свідченням чого є чітке обслуговування платежів, а люди продовжують відкривати депозити в гривнях. На думку експерта, це є головним свідченням того, що Україні вдасться уникнути економічної дестабілізації внаслідок політичних акцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88