Для України в умовах балансування між Росією і Євросоюзом вигідно мати третього великого гравця. Це забезпечить Києву більше простору для маневру.

Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив заступник директора Інституту політики Китаю Ноттінгемського університету (Великобританія) Чженсюй Ван.

«Насправді я погоджуюся з такою думкою. Я вважаю, що для економіки України вигідно мати третього великого гравця. Інакше вона повинна вибирати між ЄС і Росією. А це дуже складна позиція для Києва - завжди намагатися балансувати між цими двома сторонами», - сказав він.

Цим гравцем, на його думку, може стати Китай. Експерт констатує, що співпраця з Піднебесною дає Україні більше простору для маневру.

«Піднебесна забезпечує нове джерело інвестицій для вашого ринку. Ось чому український уряд вірний своєму прагненню співпрацювати з Пекіном», - додав Чженсюй Ван.

Вчений зазначив, що сьогодні Китай акумулював значні обсяги іноземної валюти завдяки активному сальдо торговельного балансу. І тепер інвестори охоче шукають проекти, які потребують капіталовкладень.

«Китай дуже активно намагається інтегруватися в економіку євроазіатського континенту. Тобто з Китаю через Центральну Азію – у Східну і Центральну Європу, і далі-до решти Європи. Отже, країни Центральної Азії і колишні республіки Радянського Союзу, такі як Україна, відіграють важливу роль у цих планах Китаю», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127