Інформація, що з'явилася в деяких ЗМІ, про те, що військовослужбовці, які охороняють громадський порядок у Києві, самостійно залишають місця несення служби, не відповідає дійсності.

«Жоден військовослужбовець внутрішніх військ не залишив свого поста і продовжує брати участь у забезпеченні охорони громадського порядку», - повідомляє прес-служба внутрішніх військ МВС України.

Згідно з повідомленням, особи, які поширюють таку інформацію, намагаються дискредитувати в очах громадськості військовослужбовців, які виконують свої завдання відповідно до закону.

«Кожен офіцер, прапорщик і солдат внутрішніх військ прийняв Військову присягу і зобов'язався виконувати свої службові обов'язки, накази командирів, неухильно дотримуючись Конституції і законів України, що вони і роблять», - зазначили у відомстві.

Командування внутрішніх військ МВС України просить поважати особовий склад ВВ, який несе службу з великим навантаженням у складних фізичних і погодних умовах.

Як повідомляв ForUm, станом на 11 грудня для охорони громадського порядку в центральній частині Києва знаходяться 2 500 службовців внутрішніх військ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209