Прес-служба Генеральної прокуратури України звертається до керівників редакцій та журналістів з проханням не розцінювати виклики на допити як втручання або перешкоджання роботі.

За даними відділу по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ, слідчі органи прокуратури направили низку запитів у редакції багатьох ЗМІ, журналісти яких були свідками подій 29-30 листопада, оскільки працювали в епіцентрі заворушень, з проханням надати слідству наявні відео- і фотоматеріали.

«Вивчення зафіксованих журналістами на відео і фото фактів - надзвичайно важлива складова роботи слідчих у кримінальному провадженні щодо перевищення працівниками правоохоронних органів своїх службових повноважень», - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в ГПУ, деякі з представлених матеріалів дозволяють слідчим отримати необхідні об'єктивні дані щодо учасників подій, а тому виникає потреба в особистому спілкуванні з журналістами, які зафіксували ті чи інші кадри.

«Така необхідність продиктована виключно завданням слідчого з'ясувати якомога більше важливих деталей для встановлення об'єктивності та істини у вказаному кримінальному провадженні», - зазначили у відомстві.

Крім того, головне слідче управління Генеральної прокуратури висловило подяку всім редакціям, які відгукнулися на прохання слідчих і надали такі дані.

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності у Києві сталися сутички між правоохоронцями та учасниками мітингу.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами на Майдані відкрито кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295