Президія Верховної ради Криму заявила про загрозу автономному статусу республіки і закликала жителів регіону стати на його захист.

Про це йдеться у зверненні парламенту Автономної Республіки Крим до кримчан.

«У ці дні без перебільшення вирішується доля України й одночасно доля автономії. А значить, і наша з вами доля. Використовуючи технології «кольорових» революцій, організатори вуличних заворушень у Києві прагнуть будь-якою ціною захопити владу в країні», - йдеться у зверненні.

У Верховній раді стверджують, що «руйнівні процеси в першу чергу торкнуться автономного статусу Криму».

«Ми з вами ризикуємо втратити все, чого так тяжко досягли за роки існування нашої республіки. Нас позбавлять права говорити, писати, отримувати освіту рідною для більшості кримчан російською мовою», - йдеться в документі.

Рада Криму закликала жителів регіону незалежно від національної приналежності, віросповідання, політичних поглядів, продемонструвати загальну позицію.

«Сьогодні Крим стоїть перед вибором: або стерпіти насильницьку майданізацію, або дати рішучу відсіч антидержавним і антикримським силам», - заявили в парламенті республіки.

«Ні в кого не повинно бути ілюзій, що Крим змириться з нав'язаною йому чужою волею», - підкреслюється у зверненні.

Як повідомляв ForUm, починаючи з 21 листопада на Майдані Незалежності у Києві почалися акції протесту на підтримку євроінтеграції України.

Після того, як у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися сутички між правоохоронцями та учасниками мітингу, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

З учорашнього дня, 10 грудня, на виконання постанови суду правоохоронці почали демонтувати барикади у центрі Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208