Кабінет Міністрів України схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект постанови уряду, яким розширюється перелік енергозберігаючих матеріалів, обладнання і комплектуючих, ввезення яких звільняється від ввізного мита та податку на додану вартість.

«Документ розроблено для стимулювання заходів з енергозбереження, впровадження енергозберігаючих технологій в Україні, модернізації і технічного переозброєння вітчизняних підприємств, підвищення рівня конкурентоспроможності національної економіки», - зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

Реалізація проекту, в рамках якого ввозиться зазначене обладнання, передбачає будівництво комплексу з системою збору біогазу з полігону твердих побутових відходів з наступним виробництвом електроенергії.

«Завдяки роботі біогазової електростанції вирішується важлива соціально-екологічна проблема - недопущення попадання біогазу (метану) в атмосферу, що сприятиме покращенню стану здоров'я жителів регіону та зниженню соціальної напруженості в населених пунктах, розташованих поряд з полігоном», - підкреслив міністр.

При цьому Прасолов підкреслив, що використання біогазу при дегазації полігону твердих побутових відходів для виробництва електроенергії дозволить скоротити споживання природного газу, який необхідно було б спалити для виробництва еквівалентної кількості електроенергії на ТЕС. Це сприятиме посиленню енергетичної незалежності країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105