Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що силового розгону Майдану в Києві не буде. Про це йдеться в заяві Азарова, розміщеній на його персональному сайті.

«Наші політичні опоненти намагаються всіма можливими способами підтримувати напругу. Вони поширюють плітки, однією з яких є можливість силового розгону Майдану. Цього не буде! Сила до мирних демонстрантах застосовуватися не буде», - запевнив прем'єр.

Він також закликав усіх громадян не провокувати представників правоохоронних органів на сутички, дотримуватися законів, зберігати спокій і не піддаватися на провокації.

«Щоб восторжествувала справедливість, а не горезвісна «революційна доцільність», країні потрібна стабільність. Потрібне прозоре розслідування і покарання винних. Потрібна практична робота зі створення кращих умов для асоціації і зони вільної торгівлі з ЄС. Саме цим влада і займається і відкрита для діалогу, для громадського контролю та взаємодії», - зазначив Азаров.

«Варто пам'ятати, що саме вибори, а не мітинги з концертами є головним інструментом демократії. І ті, хто дотримується істинно демократичних цінностей, повинні цей принцип оберігати і підтримувати! А ті, хто переслідує інші цілі, якраз шукають способи свого політичного працевлаштування недемократичними методами», - додав глава уряду.

На його думку, зараз потрібно зупинитися і спокійно розібратися в тому, що відбувається. «Хто і чому не хоче, щоб найгостріші питання вирішувалися шляхом переговорів? Хто не хоче, щоб мирно спілкувалися люди різних поглядів і в цивілізованій дискусії доводили свою правоту? Я стверджую, що немає жодної проблеми, які викликали протести і протистояння, щодо якої не можна було б досягти взаєморозуміння і справедливого рішення», - підсумував Азаров.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович закликав представників політичних сил, громадськості, духовенства до загальнонаціонального діалогу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178