МВС спростовує інформацію ЗМІ про відмову «Беркута» виконувати завдання з охорони правопорядку. Про це повідомляє управління по зв'язках з громадськістю МВС України.

«Мова, насамперед, йде про поширення деякими ЗМІ, з посиланням на депутата Верховної Ради України Олександра Бригинця, інформації про те, що нібито 10 співробітників «Беркута» з Оболонського райуправління міліції Києва відмовилися виконувати завдання з охорони громадського порядку під час масових заходів і розійшлися по домівках», - йдеться в повідомленні.

У правоохоронному відомстві заявили, що це дезінформація, оскільки в цьому структурному підрозділі ГУ МВС України в м. Києві службу бійці спеціального призначення «Беркут» взагалі не проходять.

«Там немає і не може бути цього спецпідрозділу. Інші правоохоронці Оболонського райуправління міліції продовжують виконувати службові обов'язки відповідно з поставленими їм завданнями», - зазначили в міліції.

Крім того, у МВС спростовують інформацію про 220 співробітників кіровоградського «Беркута», які також нібито відмовляються їхати в Київ для «розгону» мітингувальників.

«Ця інформація не відповідає дійсності хоча б тому, що в Кіровоградському обласному управлінні міліції не існує такої великої кількості бійців спецназу», - розповіли правоохоронці і підкреслили, що невелика частина працівників «Беркута» Кіровоградської області ще з кінця листопада допомагає київським колегам забезпечувати громадський порядок на вулицях столиці.

У МВС ще раз нагадали, що подібні провокаційні повідомлення є частиною «брудної» політтехнології, спрямованої на дискредитацію міліції та маніпулювання громадською думкою.

«Тому не варто реагувати на дезінформацію», - підсумували у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180