Апеляційний суд Києва почав розгляд апеляції на обрання запобіжного заходу у вигляді арешту підозрюваним у масових заворушеннях на вулиці Банковій 1 грудня.

Наразі суд приступив до розгляду апеляції на арешт Миколи Лазаревського. Підозрюваний доставлений на судове засідання, передає «Інтерфакс - Україна».

Як очікується, Апеляційний суд у середу розгляне низку справ щодо організації масових заворушень біля Адміністрації Президента 1 грудня. Судові засідання розпочалися о 14.00, планується розгляд справ відносно Миколи Лазаревського, Геннадія Черевка, Сергія Нужненка, Юрія Болотова, Ярослава Притуленка.

Раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що підозрювані у справі про заворушення на вул. Банковій можуть бути звільнені з-під арешту. Генпрокуратура згодом заявила, що вважає можливою зміну запобіжного заходу з арешту на менш жорсткий у зв'язку з особистими обставинами підозрюваних.

Нагадаємо, прокуратура вивчає можливість обрання заарештованим учасникам мітингів у Києві менш жорсткого запобіжного заходу.

Президент України Віктор Янукович надасть сприяння у звільненні з-під варти всіх учасників акцій, які були затримані після подій 1 грудня на вулиці Банковій.

Як повідомлялося, 1 грудня невідомі зробили спробу штурму Адміністрації Президента, після чого були затримані дев'ятеро порушників громадського порядку.

Суд прийняв рішення про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

5 грудня були затримані ще дві людини, обвинувачені у причетності до безладів на вулиці Банковій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185