Цього року українські аграрії намолотили 63 млн тонн зернових, що є абсолютним історичним рекордом. Про це сьогодні в ході брифінгу в Кабміні повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Так, було зібрано 29 мільйонів тонн кукурудзи, 22 мільйони тонн пшениці, 11 мільйонів тонн цукрових буряків і 10 мільйонів тонн соняшнику. І 900 тисяч тонн зерна врожаю вже закладені в державний інтервенційний фонд для забезпечення продовольчої безпеки.

«Врожай зерна становить 63 мільйони тонн. І майже по всіх культурах показники поліпшені в порівнянні з минулим роком», - зазначив міністр.

Так, аграрії намолотили понад 22 мільйони тонн пшениці, ячменю - 7,6, кукурудзи - 29, соняшнику - 10, сої - 2,7, ріпаку - 2,3, цукрових буряків - 11.

Також Присяжнюк повідомив, що для забезпечення продовольчої безпеки Аграрним фондом було закладено в державний інтервенційний фонд 900 тисяч тонн зерна врожаю цього року.

Крім того, міністр повідомив, що Аграрний фонд вже приступив до закупівель зерна майбутнього врожаю на умовах форварда. Закуповуватися в аграріїв будуть озимі культури. Сумарний обсяг закупівель запланований на рівні 1,2 мільйона тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96