Отримання доступу вітчизняної продукції на китайські ринки дуже вигідно для України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Всі країни світу, які мають можливість експортувати сільгосппродукцію та продукти харчування, прагнуть потрапити на китайський ринок», - сказав він.

За словами Присяжнюка, також це дозволить диверсифікувати експортні ризики. Він нагадав, які проблеми були в України у зв'язку з введенням Росією додаткових вимог щодо експорту сирів, кондитерської продукції.

«Китай для нас на сьогоднішній день є яскравим прикладом успішного стратегічного партнера. Звичайно, це новий для нас ринок, звичайно, він теж складний і конкурентний, але ми бачимо, що сьогодні дійсно є сприяння з боку представників китайського уряду, щоб наша продукція була присутня на їхньому ринку», - сказав міністр.

Він також повідомив, що у 2014 році Україна розраховує поставляти в Китай сільгосппродукцію мінімум на 2,5 млрд дол., а вже з 2015 року мати стабільні поставки не менше як на 3,5-4 млрд доларів.

Нагадаємо, під час офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Китаю було підписано низку документів, які дозволять розширити номенклатуру продуктового експорту в КНР.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

94