Проблемних питань в організації виборчого процесу з підготовки та проведення повторних виборів народних депутатів України немає. Про це сказав голова ЦВК в ході робочої зустрічі з групою спостерігачів Міжпарламентської Асамблеї держав - учасників СНД, повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ Секретаріату комісії.

«За оцінкою Центральної виборчої комісії, сьогодні можна констатувати, що проблемних питань в організації як виборчого процесу в цілому, так і в поточній роботі виборчих комісій немає. Адже по всіх потенційно проблемних моментах Комісія спрацювала на випередження», - зазначив Охендовський.

Нагадаємо, для спостереження за повторними виборами народних депутатів України 15 грудня 2013 р. ЦВК зареєструвала 12 офіційних спостерігачів Міжпарламентської Асамблеї держав - учасників СНД. Всього зареєстровано 385 офіційних спостерігачів від 11 іноземних держав та 10 міжнародних організацій. Голосування пройде на 649 виборчих дільницях.

Верховна Рада 5 вересня призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - №94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район). Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147