Не вся Україна підтримує мітингувальників на Майдані. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«З усією щирою повагою до людей, які мирно висловлюють свою позицію на площі, не можна не усвідомлювати, що вони - далеко не вся Україна. Аксіома: мітинги не можуть керувати державою. Коли більшовики в минулому столітті застосували такий спосіб управління - це, як відомо, погано закінчилося. Головний інструмент демократії - не мітинг з концертами, а вибори», - сказав Азаров.

На його думку, всі політичні сили, які дійсно дотримуються демократичних цінностей, повинні цей принцип оберігати і підтримувати. «І готуватися до наступних виборів, розробляючи політичні програми і конструктивний порядок денний для країни: як почати роботу на наших підприємствах, зберегти робочі місця, як знайти кошти для модернізації економіки згідно з з європейськими технічними нормами, як зняти з економіки «газову петлю», як створити кращі умови для Асоціації з ЄС. На всі ці питання Майдан відповіді не може дати. Без вирішення таких болючих питань бажати бути частиною Європи - не більше, ніж романтичні ілюзії. Зате радикалізація політичного протистояння, яке відбувалося останнім часом, не вирішує, а загострює проблеми. Продовження протистояння дійсно блокує рішення складних за останні десятиліття економічних питань і тих проблем , які , власне, стали приводом для протесту», - зазначив прем'єр.

За його словами, вже видно, як це провокує цінову нестабільність, абсолютно необґрунтовану реальним станом ринку, як це провокує ажіотаж на валютному ринку, як відлякує інвесторів, в очах яких телевізійна картинка перекриває реальний потенціал українського ринку.

«У відповідь ми послідовно пропонуємо діалог і реальні механізми вирішення проблем. Уряд відповідає: ми продовжуємо щотижня виконувати план підготовки до Асоціації. Але нам потрібен час, щоб привести Україну до Асоціації та зони вільної торгівлі сильною і захищеною. Згідно з соціологічними опитуваннями, лише 30 % громадян України вважають умови Угоди про асоціацію дуже вигідним, А якщо запитати громадян і провести соціологічне опитування: хто бачив ці умови, хто читав угоду? Зате більше 40 % вважають їх невигідними, а 30 % дуже невигідними», - заявив він.

За його словами, не все так однозначно в суспільстві, як в гаслах, які звучать на площі, і український Уряд зобов'язаний це враховувати», - вважає прем'єр.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259