Мітинги є мирними, поки не порушуються закони і Конституція, заявив народний депутат Володимир Олійник, повідомляє From.ua.

«А коли захоплюються адміністративні будівлі, коли співробітників «Беркута» поливають водою з брандспойтів, перетворюючи їх на генерала Карбишева, коли зривають з постаменту пам'ятник, нищать комунальне майно, то це далеко не мирна акція», - зазначив він.

За його словами, правоохоронні органи діють у рамках закону. «Треба розуміти, що коли б'ють міліціонерів, співробітників «Беркута», то це окремий вид правопорушень, за який передбачена кримінальна відповідальність», - підкреслив народний депутат. «Лідери опозиції 29 листопада закликали всіх до «революції». Революція відрізняється від еволюції тим, що не визнає законів, просто виходить черговий оратор і каже, що ми діємо від імені народу в ім'я революційної доцільності. Але в Конституції йдеться про весь український народ, а не про 200-300 тисяч людей, які вийшли на вулицю. І кров, на жаль, підживлює революцію, підвищує градус пристрастей», - стверджує Олійник.

За його словами, влада у відповідь на насильство повинна застосувати силу закону. Коментуючи активну участь в українських подіях європейських і американських політиків, зокрема Кетрін Ештон, парламентарій зазначив: «Якщо в сім'ї конфлікт між чоловіком і дружиною, вони залучать до його вирішення тещу чи свекруху, то така сім'я розпадеться».

«Це наш внутрішній конфлікт, і ми повинні вирішувати його самостійно. Звичайно, завжди знайдуться охочі допомогти: американці, росіяни, але вони будуть «допомагати» з урахуванням свого інтересу, а нам необхідно враховувати український інтерес», - зазначив нардеп.

За словами Олійника, часті вояжі іноземних політиків шкодять українським інтересам. «Лідери опозиції сьогодні повністю залежать від іноземних політиків, вони без них навіть сісти за стіл переговорів не можуть, оскільки не знають, що робити», - підкреслив Олійник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308