Прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що силу до мирних демонстрантів застосовувати не будуть. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Наші опоненти намагаються весь час підтримувати в суспільстві напругу, поширюють чутки, роблять провокації. Ось і зараз вони лякають людей силовим розгоном Майдану. Я, як прем'єр-міністр, відповідально заявляю - ніякого застосування сили проти мирних мітингувальників ніколи не буде», - сказав він.

За словами прем'єра, в Києві проводиться розчищення територій від барикад для відновлення життєдіяльності міста.

«Мова йде тільки про розчищення доріг для забезпечення життєдіяльності столиці, тобто роботи «швидкої» допомоги, пожежних машин, техніки. Зима зараз, якщо хто забув. Потрібно розчищати вулиці, потрібно щоб наші люди могли дістатися транспортом», - заявив глава уряду.

Азаров попросив опозицію не штовхати людей проти силовиків, а громадян - дотримуватися законів, зберігати спокій і не піддаватися на провокації.

«Не провокуйте правоохоронців на зіткнення. Це вже буде не мирний протест. Нам всім треба заспокоїтися, знайти взаєморозуміння і головне - не створювати нові (проблемні, - Ред.) питання», - закликав він.

Як раніше повідомляв ForUm , виконуючи постанови суду, правоохоронці почали демонтувати барикади в центрі Києва.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210