2.49 Біля сцени на Майдані Незалежності горить один з наметів протестувальників, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
Водночас виступаючий зі сцени закликав активістів не чинити опір правоохоронцям. «Мирно відходимо», - заявив він.
 
У даний момент барикаду з боку вулиці Інститутської демонтовано, проїжджа частина повністю зайнята правоохоронцями, однак у бік Майдану вони поки що не рухаються.
 
3.00 В даний момент співробітники «Беркута» повністю зайняли проїжджу частину вулиці Інститутській від ТЦ «Глобус» до Жовтневого палацу, і далі від цього місця і до початку вулиці Михайлівської.
 
Силовики припинили рух. Крім того, правоохоронці почали демонтувати барикади, встановлені на Інститутській. Вони з допомогою троса і вантажівок намагалися відтягнути частину конструкції, проте народні депутати від опозиції заблокували ці автомобілі.
 
Як повідомляє кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», на центральній площі країни кількість людей значно збільшилася. Зі сцени продовжують звучати пісні відомих українських виконавців і колективів.
 
3.13 Столична міліція не буде вдаватися до силового розгону мітингувальників на Майдані Незалежності. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомила начальник прес-служби ГУ МВС м. Києва Ольга Білик.
 
«Головне завдання, яке стоїть перед міліцією - прибрати блокпости і барикади для звільнення проїзної частини. Про звільнення будівель (мітингувальниками - Ред.), у тому числі наметового містечка на Майдані Незалежності, мова не йде», - повідомила вона.
 
За словами Білик, барикади планується розібрати на вул. Інститутській, а також на Хрещатику - з боку Будинку профспілок та з боку КМДА.
 
«Те, що там виникають бійки, я так розумію, це відбувається через те, що мітингувальники просто думають, що Майдан розганятимуть. Ні, мова йде саме про блокпости і барикади. Для того, щоб звільнити проїжджу частину в рамках постанови суду», - заявила Білик.
 
Щодо перебування представників «Беркута» на території наметового містечка на Майдані Незалежності Білик відзначила: «Може вони і є там, але перш за все для того, щоб у разі чого зреагувати. Вони ж не демонтують нічого».
 
3.23 Бійці «Беркута» і співробітники комунальних служб продовжують демонтаж барикади, встановленої на вулиці Інститутській, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
У той же час перед ними з боку Майдану Незалежності вишикувалися мітингувальники, перегородивши правоохоронцям шлях до площі.
 
На даний момент бійці «Беркута» не вживають ніяких активних дій. Крім того, зараз зі сцени виступає лідер «Удару» Віталій Кличко.
 
3.36 Силовики стоять біля барикади під містком на вулиці Інститутській і окремо на вулиці Михайлівській біля Будинку профспілок. На перехресті з Хрещатиком і внизу Інститутської їх вже немає.
 
 
3.45 Мітингувальники заблокували вулицю Інститутську, від Хрещатика до місця, де перебувала барикада під пішохідним мостом.
 
Навпроти них з боку вулиці Банкової вишикувалися бійці «Беркута» та працівники комунальних служб.
 
У даний момент правоохоронці продовжують розбирати залишки барикади і не роблять спроб прорвати заслін активістів.
 
 
3.50 У даний момент правоохоронці продовжують розбирати залишки барикади. Також вже розібрана барикада біля КМДА. Тих, хто забарикадувалися всередині, ніхто не чіпає, світло в будинку включили, про це повідомили зі сцени Майдану.
 
Крім того, між бійцями «Беркута» і мітингувальниками час від часу виникають сутички, правоохоронці застосовують сльозогінний газ.
 
4.10 На сцені виступає співачка Руслана, закликаючи усіх рухатися і танцювати разом з нею, щоб не замерзнути. Також зі сцени лунають повстанські пісні і оголошення про те, що на Майдан можна пройти з боку Михайлівської площі, Бессарабки, «швидкі» стоять по всіх закутках Майдану, на Прорізній, Хрещатику і т.д.
 

4.23 Зі сцени Майдану прозвучала заява про те, що охорона спіймала провокатора. Його обшукують і планують передати правоохоронцям.

Бійці «Беркута» на кілька метрів відступили від колони мітингувальників, які заблокували вулицю Інститутську, повідомляє кореспондент Forum'у.

На даний момент правоохоронці перегруповуються і не вживають ніяких активних дій.

В той же час з боку Хрещатика на Інститутську продовжують прибувати активісти.

Варто відзначити, що барикада, яка перебувала на проїзній частині, вже повністю демонтована.
 
 
5.09 Співробітники «Беркута» намагаються відтіснити мітингувальників від Будинку профспілок на вулиці Михайлівській, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
В даний час між правоохоронцями та активістами триває протистояння.
 
Ділянку вулиці Михайлівської ближче до перетину з Хрещатиком вже звільнили від мітингувальників, зараз там знаходяться працівники комунальних служб, які прибирають залишки табору активістів.
 
 
6.04. Ситуація біля Будинку профспілок на даний момент залишається стабільною, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
Правоохоронці перекрили підступи до Будинку профспілок з боку вулиць Михайлівська та Хрещатик. Перед ними на проїжджій частині знаходяться мітингувальники, однак сторони не вживають ніяких активних дій.
 
Крім того, ще одна колона правоохоронців стоїть поперек вулиці Михайлівської зі сторони готелю «Козацький».
 
У той же час співробітники комунальних служб уже закінчують прибирання проїжджої частини від залишків барикади, яку було встановлено на Хрещатику з боку Європейської площі.
 
Вулиця Інститутська, як і раніше, перекрита колоною мітингувальників, навпроти яких вишикувався кордон правоохоронців.
 
6.12 Станції «Майдан Незалежності» і «Хрещатик» столичного метро закриті для входу та виходу пасажирів, повідомляється на сайті Київського метрополітену.
 
6.44 Більшість під'їздів до центру Києва в ніч на середу перекриті. Зокрема, виставлені пости ДАІ на Парковій алеї, Кловському узвозі, Бессарабській площі, вулицях Пушкінська, Прорізна і на бульварі Тараса Шевченка.
 
6.50 Міністерство внутрішніх справ офіційно заявляє, що працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ під час подій на Майдані Незалежності не застосовували сльозогінний газ та інші спецзасоби по відношенню до мітингувальників.

07:57 Правоохоронці трьома автобусами перегородили проїжджу частину вулиці Хрещатик на перетині з вулицями Михайлівська та Інститутська з боку Європейської площі, повідомляє кореспондент Forum'у.

Ще кілька автобусів припарковані вздовж узбіччя навпроти Будинку профспілок.

Крім того, кордон правоохоронців знаходиться поперек Хрещатика неподалік від сцени, встановленої на Майдані Незалежності.

Також військовослужбовці внутрішніх військ вишикувалися ланцюжком уздовж вулиці Інститутської до міліцейського кордону, стоять поперек вулиці.

У той же час Будинок профспілок знаходиться в щільному оточенні правоохоронців, навпроти стоять мітингувальники.
 
На даний момент ситуація залишається стабільною, сторони не вживають ніяких силових дій.
Співробітники комунальних служби вже закінчили очистку проїжджої частини від залишків барикад.
 

8.25 Під час нічних зіткнень зі спецназівцями на Майдані Незалежності у Києві затримано 8 осіб за дрібне хуліганство. Про це повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

Затриманих доставили в Шевченківське райуправління столичної міліції і після складання адміністративних протоколів відпустили, повідомляє «УНІАН».
8.54 Міліція демонтувала майже всі намети мітингувальників на Михайлівській площі.
 
9.00 Міліція звертається до учасників столичного Євромайдану з закликом відмовитися від перекриття руху транспорту на вулицях Інститутській та Михайлівській, повідомили Forum'у в УЗГ МВС України.
 
9.13 Співробітники спецпідрозділу «Беркут» здійснили спробу штурму будівлі КМДА.
 
9.19 Урядовий квартал як і раніше посилено охороняється працівниками правоохоронних органів, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
Вхід та в'їзд на вулицю Грушевського здійснюється строго за пропусками, посвідченнями та паспортами з пропискою.
 
9.51 На барикаді біля Будинку профспілок від вулиці Михайлівській знято оточення міліції.
Зараз мітингувальники прибирають сніг біля барикади.
 
Потроху на Майдан Незалежності продовжують сходитися люди. Зі сцени лунає українська музика.
 
Виступають народні депутати, громадські діячі. Зі сцени лунають гасла «Разом переможемо!».
 
9.56 Учасники акції протесту не пропустили підкріплення «Беркута» до будівлі Київської мерії.
 
Два великих автобуси з бійцями спецназу намагалися під'їхати до будівлі Київської міськадміністрації, однак учасники акції вишикувалися щільною стіною, перегородивши Хрещатик. Після цього автобуси розвернулися і поїхали.
 
10.06 Біля будівлі Київської міської державної адміністрації, яку намагаються штурмувати бійці «Беркута», почали вибухати димові шашки.
 
Площу біля будівлі огорнув чорний дим.
 
10.12 Співробітники силових структур утворили на Хрещатику біля Майдану Незалежності ще один кордон з автомобілів.
 
Вони встановили 8 автобусів поперек вулиці Хрещатик настільки щільно, що між ними не можна пройти. Ця лінія перекрила вулицю Хрещатик поблизу Будинку профспілок.
Центральні вулиці Києва в середу вранці переповнені автобусами спецпідрозділів МВС, частина яких блокує підходи до Майдану Незалежності.
 
На ділянці вулиці Хрещатик від Європейської площі до Майдану знаходиться більше двох десятків автобусів. На прилеглих до Майдану вулицях також знаходяться десятки автобусів, частина з яких стоять порожніми, в частині з них сидять військовослужбовці внутрішніх військ МВС.
 
10.21 Комунальні служби Києва підтверджують необхідність розблокувати проїжджі частини центральних вулиць міста, зокрема, демонтувати барикади, розміщені на вул. Хрещатик та Інститутській.
 
Як повідомляє прес-служба КМДА, ці заходи вживаються для забезпечення проїзду спецтехніки та виконання відповідної роботи комунальних служб з підтримки благоустрою міста.
 
10.24 Автобуси з бійцями спецпідрозділу «Беркут» поїхали з-під будівлі Київської міської державної адміністрації.
 
Як повідомляє кореспондент Forum'у, частина протестувальників, які охороняли будівлю, попрямували на Майдан Незалежності.
 
У той же час біля КМДА залишається близько тисячі осіб. Люди постійно прибувають.
 
10.35 Зведення в центрі міста барикад перешкоджає роботі медиків та аварійних служб. Про це журналістам перед засіданням Кабміну заявив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
«Всілякі барикади, які будуються, заважають і ускладнюють виконання завдань медичної служби і аварійно-рятувальних служб, це абсолютно зрозуміло всім. І є маса звернень громадян, які обурені тим, що самі не можуть проїхати і дочекатися служб», - заявив він.
 
10.42 Прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що сила до мирних демонстрантів застосовуватися не буде. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.
 
«Наші опоненти намагаються весь час підтримувати в суспільстві напругу, поширюють чутки, роблять провокації. Ось і зараз вони лякають людей силовим розгоном Майдану. Я, як прем'єр-міністр, відповідально заявляю - ніякого застосування сили проти мирних мітингувальників ніколи не буде», - сказав він.
 
За словами прем'єра, в Києві проводиться розчищення територій від барикад для відновлення життєдіяльності міста.
 
10.44 Українська влада зацікавлена в розслідуванні конфлікту на Майдані між мітингувальниками і силовиками. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у своєму вступному слові, відкриваючи Кабмін.
 
«Якщо звернути увагу на одну з вимог мітингувальників на Майдані, яка з'явилась після 30 листопада, - розслідування подій на Майдані тої ночі і покарання винних, - так це наша спільна мета. Адже абсолютно зрозуміло, що силовий конфлікт тої ночі був не на користь влади. Він спрацював проти неї, дав привід для ескалації конфлікту», - сказав Азаров.
 
10.51 Співробітники «Беркута» зняли оточення на вул. Інститутській, де раніше знаходилися барикади мітингувальників.
 
Силовики вишикувалися в колону і піднімаються до автобусів, розташованих нагорі Інститутської. Мітингувальники супроводжують їх криками «Ура!» та «Молодці!».
Зараз активісти Майдану продовжують прибирати територію після нічних подій і розчищати сніг у центрі міста.
 
Кордони співробітників міліції стоять в районі Європейської площі.
 
Автобуси з правоохоронцями, що базуються навпроти головного входу в Будинок профспілок, також їдуть.
 
Все ще перекрито рух на Михайлівській і Софіївській площах.

10.53 Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в черговий раз запевнив, що силового розгону акції протесту на Майдані Незалежності в Києві не буде. Відповідна заява опублікована на сайті відомства.
 
«Хочу всіх заспокоїти - ніякого розгону Майдану не буде. Ніхто не зазіхає на право громадян на мирний протест. Однак не можна ігнорувати права і законні інтереси інших громадян. Нормальне функціонування столиці не повинно бути порушено», - заявив Захарченко.
 
11.11 Станції столичного метро «Майдан Незалжності» і «Хрещатик» не працюють на вимогу міліції.
 
«Станції метро «Майдан Незалежності» і «Хрещатик» не були відкриті співробітниками Лінійного управління в метрополітені ГУМВС України в місті Києві після нічної перерви», - повідомила Шумак.
 
11.15 Мітингувальники відновлюють барикади на вулиці Інститутській біля Жовтневого палацу.
 
Будуються барикади з дощок, металевих підніжних засобів і бочок. 
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

683