Україна не відмовляється від євроінтеграційних прагнень, але необхідно нормалізувати відносини з Російською Федерацією.

Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час онлайн-марафону «Що чекає Україну? Аналіз поточних подій» заявив член політради Партії регіонів Олексій Плотніков. За його словами, Україна не відмовлялася від підписання угоди з ЄС і від Зони вільної торгівлі. «Ми продовжуємо рухатися в європейському напрямку. Але нам потрібно більш детально опрацювати компенсаційний механізм втрат, які у нас виникають, які не було опрацьовано і якими зараз займається Кабінет міністрів», - сказав він.

Разом з тим, він підкреслив, що Україні необхідно нормалізувати відносини з РФ. «Ті 4, 2 млрд. дол. прямих збитків, створені Росією через те, що ми пішли в Європу, - це не нормально. Стоять підприємства, не працюють громадяни, не сплачується податок у державний бюджет і т.д. З цієї точки зору, ми повинні нормалізувати відносини з Росією. І при цьому ми не відмовляємося від євроінтеграційних прагнень», - зазначив Плотніков.

І додав, що в суспільстві сформувався досить жорсткий стереотип про те, що сам факт підписання Угоди про асоціацію принесе зміни в країні. «Сам факт підписання, не ратифікація викликає масове нерозуміння, що це не членство в ЄС, але це вже щастя, європейська життя, європейські органи правосуддя», - сказав він.

На його думку, у формуванні такого стереотипу винна інформаційна кампанія, яка передувала Вільнюсу. «Вона не висвітлювала ті негативи, які були, не висвітлювала втрати від РФ, євроінтеграції та цілу низку інших речей», - резюмував Він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182