Навіть в моменти політичної напруженості не потрібно поспішати забирати вклади з банку і бігти купувати валюту. Таку думку висловив економічний аналітик Мар'ян Заблоцький.

«Взагалі гроші завжди безпечніше тримати в банку, ніж вдома. По-перше, ви уникаєте того, що гроші у вас можуть фізично вкрасти. В Україні щорічно відбувається близько 50 тисяч квартирних крадіжок, причому злодії в більшості випадків діють за «наводкою», знаючи про те, що у когось вдома є хороша сума грошей», - сказав він. 

Експерт нагадує, що навіть під час попередньої фінансової кризи людей в гіршому випадку чекали затримки з виплатою вкладів, а за збанкрутілі банки розраховувався фонд гарантування вкладів.

У випадку квартирної крадіжки, за його словами, шанси на те, що міліція знайде і поверне вашу готівку, мінімальні.

Тому ризик позбутися грошей, тримаючи їх вдома, на його думку, набагато більший, ніж коли вони лежать у банку.

«По-друге, ви отримуєте процентний дохід, не особливо переймаючись тим, як зміниться курс. Якщо б ви в кінці 2008 року поклали 800 грн. На депозит в гривні під 15%, то до кінця 2013 року ваша сума вкладу зросла б до 1609 грн. А купивши 100 доларів і поклавши їх вдома під матрац, ви б зараз мали вдвічі менше - 825 грн. Історично відсотки за депозитом у гривні цілком перекривають її періодичні девальвації. Тому депозитні вклади є набагато більш вигідним і безпечним способом зберегти зароблені гроші», - резюмував Заблоцький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113