Президент України Віктор Янукович надасть сприяння у звільненні з-під варти всіх мітингувальників, яких затримали після подій 1 грудня на вулиці Банковій. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив перший президент незалежної України Леонід Кравчук, відкриваючи засідання загальнонаціонального круглого столу для знаходження компромісу.

«Президент України Віктор Янукович погодився з наявною інформацією про неправомірне застосування сили до мітингувальників, оскільки і з іншого боку були дії, які вимагали відповідної реакції, але не силової. Саме тому рівні умови по відношенню до обох сторін будуть полягати в тому, що Президент, використовуючи свої повноваження, не втручаючись у повноваження суддів, вирішить питання, що стосується тих людей, які сьогодні перебувають під вартою, щоб їх звільнили», - заявив він.

При цьому він зазначив, що це буде зроблено сьогодні або завтра. «Але це не означає, що зупиняються слідчі дії у цих справах. Розслідування буде, але поки людей за ґратами не буде. Таке завдання поставив Майдан, і Президент погодився з тим, щоб звільнити з-під варти людей», - сказав Кравчук.

Нагадаємо, 1 грудня невідомі здійснили спробу штурму Адміністрації Президента, після чого було затримано дев'ятьох порушників громадського порядку.

Суд прийняв рішення про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

5 грудня було затримано ще дві людини, обвинувачені у причетності до безладів на вулиці Банковій.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209