Круглий стіл щодо відновлення політичної стабільності в Україні за участю опозиції та влади планується провести завтра об 11 годині. Про це повідомив екс-президент України Леонід Кравчук на засіданні круглого столу в Палаці «Україна», повідомляє кореспондент Forum'у.

В ході виступу Кравчук зазначив, що в завтрашньому засіданні круглого столу очікується участь всіх трьох екс-президентів України.

«Сьогодні цей круглий стіл не зміг відбутися, так як немає учасників, але умови для його початку все-таки є», - сказав Кравчук. Він пояснив, що учасники круглого столу занадто пізно дізналися, що його заплановано на сьогодні. Кравчук зазначив, що і влада, і опозиція, і громадськість готувалися на завтра до його проведення. Саме тому сам круглий стіл відбудеться завтра об 11.00. При цьому він не уточнив місця його проведення.

«На зустрічі трьох президентів з чинним Президентом Віктором Януковичем проблема круглого столу з нашого боку вирішена. Є домовленість і загальна позиція, єдина точка зору, що круглий стіл необхідно починати. Ті проблеми, які ставить сьогодні перед нами Україна, зокрема проблема Майдану... знайдені відповіді на ці питання. Та інформація, яку отримав сьогодні в деталях Віктор Янукович, полягає в тому, що є два етапи по вирішенню нинішньої проблеми. Перший - це зняття гостроти у зв'язку з непідписанням Угоди про асоціацію з ЄС, і - проблема, яка виникла вже під час Євромайдану. Це - застосування сили до мітингувальників», - сказав Кравчук.

За його словами, є багато інших проблем в Україні, які потребують вирішення, але прийти до консенсусу навколо цих двох питань необхідно для того, щоб хоча б почати загальнонаціональний круглий стіл.

Нагадаємо, представники опозиції відсутні на засіданні круглого столу з обговорення пропозицій громадськості щодо відновлення політичної стабільності в Україні, громадського миру та спокою.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163