Силового варіанту звільнення центру столиці і будівлі Київської міської державної адміністрації бути не може. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов у прямому ефірі в програмі «Столиця» на телеканалі Київ, повідомляє прес-служба КМДА.

«Моя позиція принципова: жодних силових варіантів вирішення конфліктів у нас в принципі не повинно бути. Хто б цього не хотів спровокувати. Буде цивілізований демократичний діалог: як відповідно до закону та з урахуванням пропозицій і позиції кожної із сторін забезпечувати нормальну життєдіяльність міста і права людей. Але для того, щоб діалог почався, ситуацію потрібно повернути в законодавче поле», - підкреслив Попов.

Він нагадав, що захоплення будівлі, де знаходяться робочі приміщення основних підрозділів Київради та Київської міської державної адміністрації, було протизаконним. Відповідні дії окремих екстремістів засудили як українські, так і європейські лідери. З їх оцінками збігаються і рішення українських судів.

Крім того, блокування проїжджої частини в центрі столиці в умовах раптового погіршення погоди може викликати справжній колапс.

«Крім блокування роботи державних установ, заблокована робота громадського та приватного транспорту. В умовах негоди, яку ми маємо зараз і яку нам прогнозують наступного тижня, все це неминуче спровокує серйозні проблеми в центрі міста і не тільки, а значить - вступає в пряме протиріччя з інтересами товариства і законом. Є відповідні судові рішення, які зобов'язують мітингувальників звільнити проїжджу частину і розблокувати роботу адмінбудівель», - розповів Попов. За його словами, таке розблокування повинне відбутися без силового протистояння і за законом. Повернення ситуації в правове поле, за словами голови КМДА, стане першим кроком до налагодження конструктивного діалогу між мирними мітингувальників і міською владою.

«Переконаний, що мирні акції заслуговують поваги. Таким способом люди висловлюють свою громадянську позицію, свою думку, свої зауваження, пропозиції і вимоги до влади. Інша справа, коли під декларування демократичних гасел вчиняються протиправні дії. Це неприпустимо. Законність повинна бути відновлена. Адміністративні будівлі повинні використовуватися за прямим призначенням. Початок та хід діалогу повинен базуватися на фундаменті, який називається законом», - заявив Попов.

Нагадаємо, в Києві з 21 листопада проходять багатотисячні акції.

1 грудня активісти євромайдану увійшли в Будинок профспілок і в будівлю Київської міської державної адміністрації, де перебувають і досі.

5 грудня працівники виконавчої служби оголосили мітингувальникам рішення Шевченківського районного суду Києва, яке зобов'язує їх добровільно залишити приміщення КМДА та Будинок профспілок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

481