У київську міліцію втретє за добу надійшло повідомлення про замінування станцій метрополітену «Майдану Незалежності» і «Хрещатик». Про це Forum'y повідомила начальник прес-служби київського метрополітену Наталія Шумак.

Станції працюють тільки на вихід для евакуації пасажирів. «О 10:00 для входу пасажирів закрили станцію «Майдан Незалежності». Зараз вживаються заходи для закриття станції «Хрещатик». Уже перекритий перехід між цими станціями», - заявила Шумак.

За її словами, на місце події викликані співробітники міліції і ДСНС, які проведуть перевірку цих станцій на наявність вибухонебезпечних предметів.

«Ми будемо чекати дозволу лінійного управління міліції в метрополітені на відкриття станцій. Після цього дозволу ми готові відновити нормальну роботу»,- додала вона.

Нагадаємо, у понеділок, 9 грудня, вранці були закриті на вхід і вихід три станції метро «Театральна», «Хрещатик» і «Майдан Незалежності». Причиною закриття станцій та евакуації пасажирів став анонімний дзвінок про мінування станцій.

Пошук вибухівки тривав приблизно 6 годин. Близько 16.00 була відкрита станція «Театральна», а близько 19 години відновили роботу станції «Майдан Незалежності» і «Хрещатик».

О 22 годині з'явилося повідомлення про повторне замінування станцій «Майдан Незалежності» і «Хрещатик».

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом завідомо неправдивого повідомлення про закладення вибухових пристроїв.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199