Керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький запевнив, що причин для занепокоєння на фінансовому ринку країни зовсім немає. Про це він заявив під час телемарафону «Відкрита студія» в ефірі Першого Національного.

Більше того, як заявив експерт, економіка України має всі шанси завершити нинішній рік без спаду, незважаючи на загострення внутрішньополітичної і міжнародної економічної ситуації. «Населення довіряє Центральному банку, тому що у нього була можливість перевірити його на міцність», - зазначив Литвицький.

І все таки, за словами представника НБУ, якщо така ситуація в країні затягнеться, ризик девальвації все-таки існує. Проте Україна сформувала низку «запобіжників», які можуть стримати небажаний розвиток подій. Зокрема, серед них він назвав низьку інфляцію і стабільний курс гривні.

За словами керівника групи радників глави НБУ, за останні 3-4 роки курс гривні тримається стабільним. «Коливання (курсу української валюти. - Ред.) є, але вони в межах, до яких звикли і бізнес, і населення», - зазначив він.

Литвицький також розповів, що українці не панікують і не знімають свої депозити. Зокрема, за його словами, відтік валюти з банків скоротився в два-три рази, порівняно з минулим роком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78