Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький сподівається, що їм вдасться знайти порозуміння з російськими партнерами і в газові контракти будуть внесені зміни.

«Щодо газових контрактів - я сподіваюся, ми знайдемо порозуміння, і ці контракти будуть переформатовані», - сказав він в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV у понеділок ввечері, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ставицький зазначив, що уряд не робив жодних рішень щодо підписання тих чи інших угод з Росією і що «зараз йде напрацювання».

Міністр розповів, що зараз група на чолі з віце-прем'єром Юрієм Бойком знаходиться в Москві і відпрацьовує стратегічні питання.

«Що стосується енергетики, я вважаю, що ми прорахуємо ці питання, а саме - це і можливе створення консорціуму. Ви знаєте, що останнім часом Німеччина зацікавилася бути членом тристороннього консорціуму. Вони також висловили свою думку щодо участі у переговорах», - сказав Ставицький.

Нагадаємо, 27 листопада Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна має намір і надалі знижувати обсяги закупівлі російського газу, оскільки країні невигідно закуповувати паливо за існуючою високою ціною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178