Під час проведення операції зі звільнення заручника працівниками УМВС України у Миколаївській області затримано зловмисника, який намагався пограбувати ювелірний магазин.

За інформацією відділу по зв'язках з громадськістю облуправління МВС, близько 20:00 у чергову частину Миколаївського міського управління надійшло повідомлення про те, що в ювелірному салоні зловмисник утримує заручницю.

Після спрацювання сигналізації наряд Державної служби охорони виїхав у ювелірний магазин, розташований у Ленінському районі, і виявив, що в приміщенні знаходиться людина, яка захопила у заручниці співробітницю салону. При цьому чоловік погрожував їй предметом, схожим на пістолет.

Побачивши правоохоронців, зловмисник повернувся в приміщення салону і оголосив про те, що він не вийде до тих пір, поки міліціонери не виконають всі його вимоги.

На місце події прибули наряди спецпідрозділів УБОЗ і «Беркут», територію оточили співробітники міліції й було ініційовано проведення переговорів зі зловмисником за умовами звільнення заручниці.

Зі злочинцем розмовляла співробітниця окремої роти особливого призначення «Беркут». До 06:30 міліціонер роз'яснювала зловмиснику вимоги статей кримінального кодексу, пропонувала умови, за якими він може розраховувати на пом'якшення вироку суду і намагалася пробудити в чоловікові співчуття до заручниці.

Для звільнення жінки зловмисник висував вимоги про надання йому автомобіля для зникнення з місця події. Правоохоронці виконали всі забаганки - транспортний засіб чекав біля входу в ювелірний салон, а власник автомобіля перебував за кермом автотранспорту як майбутній заручник.

Нарешті зловмисник повідомив правоохоронцям про те, що він зараз залишить приміщення магазину. З будівлі чоловік виходив, тримаючи перед собою співробітницю магазину, так само він намагався зайти і в салон автомобіля.

Працівники спецпідрозділу «Сокіл» УБОЗ УМВС затримали правопорушника під час спроби покинути місце події.

Жінка була звільнена і доставлена в лікарню швидкої медичної допомоги для проведення медичного обстеження, зловмисник доставлений до Ленінського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області.

Як було встановлено правоохоронцями, чоловік, який обґрунтовано підозрюється у причетності до скоєння зазначеного злочину, почав готуватися до скоєння пограбування заздалегідь. Він вивчив графік роботи салону, з'ясував адреси проживання співробітників магазину й одного вечора вирішив реалізувати всі свої задуми. 26-річний мешканець Новоодеського району зустрів 43-річну співробітницю магазину біля місця її проживання. Під загрозою застосування зброї він змусив жінку приїхати в магазин і зайти в приміщення салону. Саме в той час і спрацювала сигналізація, на що і відреагували працівники ДСО.

Пістолет, вилучений у чоловіка, направлений в експертний центр для проведення балістичного дослідження.

Під час огляду в приміщенні райвідділу у грабіжника було виявлено та вилучено близько кілограма золотих виробів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131