Станом на 16:00 9 грудня столичні автомагістралі розчищають і посипають реагентами 263 одиниці спецтехніки, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Згідно з повідомленням, за даними Українського гідрометеорологічного центру, станом на 8 ранку 9 грудня в столиці випало 4 сантиметри снігу. Для його прибирання в місті підготовлено 667 одиниць снігоприбиральної техніки та 6665 працівників.

Для прибирання прибудинкових територій міста від снігу житлово-експлуатаційні організації залучили 4880 двірників і 176 одиниць техніки, а також використали 15,27 тонн піщано-соляної суміші.

Спочатку від снігу очищають центральні вулиці, зупинки міського громадського транспорту, входи/виходи зі станцій метрополітену та місця масового скупчення людей.

«У столиці 1 тис. 600 кілометрів доріг, тому, безумовно, як би ми не хотіли, але за кілька годин прибрати сніг з усієї території практично неможливо. Сніг пішов о 6:15, а о 7:00 всі комунальні служби працювали у посиленому режимі. Зараз ситуація стабільна. Основні траси вже чисті, і у нас є все для того, щоб забезпечити нормальний рух транспорту. Справді, ситуація, яка істотно впливає на швидкість руху транспорту, - це заблокована центральна частина міста. Через центр міста проходять найважливіші транспортні артерії, це дороги, які активно використовуються і громадським та приватним транспортом. Вони сьогодні повністю заблоковані, а це, безумовно, впливає на загальну ситуацію в місті», - сказав під час розширеної виїзної наради, присвяченої готовності міських служб до роботи в зимовий період, голова КМДА Олександр Попов.

Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища розробив план дій з оперативного контролю за станом прибирання міста від снігу та ожеледиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118