Як би ми не ставилися до історичних постатей, доля пам’ятників, які стоять у самому центрі Києва, повинна вирішуватись у цивілізований спосіб, а не по-варварськи. Таку думку висловив на своїй сторінці Facebook лідер руху “Кияни передусім” Віктор Пилипишин.

“Хочу підкреслити, на моє переконання, як би ми не ставилися до історичних постатей, доля пам’ятників, які стоять у самому центрі Києва, повинна вирішуватись у цивілізований спосіб, а не по-варварськи. У таких випадках свою волю має висловити київська громада. Столиця не може бути віддана на поталу купці заїжджих радикалів”, - заявив він.

“Я підтримую мирний протест, який відбувається на Євромайдані, підтримую українців, які демонструють всьому світу зразок виваженості, толерантності та взаємної підтримки. І саме тому я не можу сприймати екстремізм партії “Свобода”, яка своїми діями не тільки постійно провокує силове протистояння, ставить під загрозу здоров’я і життя людей, але й займається захопленням держустанов та знищенням пам’ятників”, - сказав кандидат у депутати.

На думку політика, сама ідея Євромайдану суперечить руйнуванню, бо він наповнений енергією доброї волі людей.

“Характерно, що коли у 1991 році постало питання про знесення пам’ятника Леніну у Львові, то це було зроблено за відповідним рішенням місцевих органів влади, тобто - волею львівської громади. А чому ж у Києві не беруть до уваги думку киян?”, - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212