Генеральний прокурор України Віктор Пшонка закликав організаторів і учасників мітингів у Києві припинити блокувати органи влади, влаштовувати масові заворушення і порушувати закон. Про це, як повідомляє прес-служба ГПУ, йдеться в заяві генпрокурора.

«Сьогодні вуличні акції переросли в неприкриту агресію і перешкоджання роботі органів державної влади. Незважаючи на рішення судів про заборону блокування Верховної Ради, Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів, Київської міської державної адміністрації, урядового кварталу й інших установ, мітингувальники фактично паралізували роботу цих органів і перекрили транспортні комунікації», - зазначив Пшонка.

За його словами, це не просто адміністративні порушення, це - грубе порушення закону, що передбачає кримінальну відповідальність.

«Якщо комусь здається, що такими діями в країні можна ввести анархію і беззаконня, то залишіть свої ілюзії, - у державі є влада, у державі діє закон. Безвідповідальні заклики організаторів акцій свідчать про тотальне нехтування законів і безперестанне бажання реалізувати свої політичні амбіції будь-якою ціною. Однак окремі політики, закликаючи людей до протиправних дій, думають, що зможуть уникнути відповідальності, ховаючись за депутатські мандати і заручаючись підтримкою деяких міжнародних організацій. Такого не буде», - підкреслив генпрокурор.

Він заявив, що за невиконання рішень судів та зневагу до законів і Конституції України винні відповідатимуть.

«Я ще раз звертаюся до всіх, хто причетний до масових заворушень, - не випробовуйте терпіння влади, не провокуйте органи правопорядку, звільніть приміщення і розблокуйте транспортні комунікації. Це законні вимоги», - підсумував Пшонка.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 грудня опозиційні лідери запропонували учасникам мітингу зайняти весь урядовий квартал. Активісти заблокували вулиці у центральній частині Києва, встановивши там свої намети.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263