Пам'ятники з постаменту потрібно прибирати легітимним шляхом, а не за вказівкою будь-яких партій. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив глава Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Я прихильник того, що пам'ятники потрібно прибирати з постаменту легітимним рішенням місцевої та державної влади. Це найкращий спосіб. Робити це з ініціативи якихось політичних сил - не найкращий варіант», - зазначив експерт.

За його словами, і серед лідерів опозиції, і серед самих мітингувальників думки щодо цього інциденту розділилися. Політолог зазначає, що частина критично поставилася до знесення пам'ятника, частина дистанціюється від цього, а частина оцінює це іронічно.

«Але, я думаю, учасникам майдану є чим займатися, крім війни з пам'ятниками. Я критично оцінюю таку війну. Пам'ятник Леніну в Києві - це архаїзм. Це давно було очевидно. Але вирішити цю проблему треба було в інший час, за інших обставин і в більш спокійній обстановці», - сказав експерт.

Також Фесенко висловив негативне ставлення до використання партійної символіки мітингувальниками на різних об'єктах.

«Я критично ставлюся до того, що починають вивішувати на різних об'єктах партійні прапори. Одна справа, коли це українські державні прапори, а інша - коли вивішують партійні. Це теж ненормальна ситуація. І на єдність суспільства, і навіть на єдність майдану це не працює», - підкреслив він.

Нагадаємо, що 8 грудня близько 18 години вечора група невідомих осіб у масках з прапорами ВО «Свобода» на бульварі Т. Шевченка в столиці з допомогою тросів знесла пам'ятник Леніну. У зв'язку з цим міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 294 Кримінального кодексу України.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173