Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон відвідає Україну для зустрічей з владою 10-11 грудня. Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії з посиланням на виступ президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу в Мілані (Італія) 9 грудня.

Баррозу поінформував, що вчора розмовляв по телефону з Президентом Віктором Януковичем.

«Я попросив його прийняти Верховного представника Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон, яка буде у Києві завтра (10 грудня) та післязавтра (11 грудня)», - сказав Баррозу.

При цьому він висловив надію, що її візит зможе вплинути на політичну ситуацію в Україні шляхом прийняття певних рішень, повідомляють «Українські новини».

Також він очікує, що всі сторони в Україні, які декларують європейський інтеграційний вибір, на ділі покажуть прихильність цьому напрямку зовнішньополітичного курсу.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 грудня Президент України Віктор Янукович по телефону поспілкувався з президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу і Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179