У зв'язку з різким погіршенням погодних умов на території західних, північних і більшості центральних областей України, в тому числі у Києві та області, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян утриматися від використання приватного автомобільного транспорту, щоб уникнути ускладнень руху на дорогах, повідомляє прес-служба ДСНС.

Також рятувальники закликали громадян не залишати транспорт на дорогах загального користування.

«Це дозволить дорожнім та комунальним службам здійснювати своєчасне прибирання снігу, а припарковані автомобілі не заважатимуть снігоочисній техніці», - зазначили у ДСНС.

Для забезпечення стійкого руху на дорогах столиці та Київської області Державна служба України з надзвичайних ситуацій організувала чергування автомобільних тягачів на особливо рельєфних ділянках.

Також 12 тягачів чергують на основних гірських перевалах Карпат - Яблунецькому, Вишковському, Латирському й Ужоцькому.

Нагадаємо, 9 грудня в Києві спостерігаються складні погодні умови: пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця, сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, снігові замети.

Як раніше повідомляв ForUm, у зв'язку з різким погіршенням погодних умов в Україні ДАІ радить водіям утриматися від поїздок на особистому транспорті, особливо на далекі відстані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142