Епідеміологічна ситуація в місцях проведення громадських акцій та інших масових заходів у Києві керована, випадків групових інфекційних захворювань не зареєстровано, повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я, посилаючись на інформацію Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Києві.

Так, працівниками Держсанепідслужби у Києві проводиться щоденний моніторинг санітарно-епідемічного стану територій і пунктів тимчасового перебування людей у приміщеннях Київської міської державної адміністрації (вулиця Хрещатик, 38), Будинку профспілок (вул. Хрещатик, 10), Жовтневого палацу (вул. Інститутська, 3), Будинку народного руху (вул. Гончара, 33), Виставкового центру «Експоплаза» (вул. Салютна, 2), які обладнані пунктами харчування, медичними пунктами і місцями тимчасового перебування. Серед громадян, які проживають у наметових містечках та інших місцях, поширюються пам’ятки з профілактики інфекційних захворювань.

У зв'язку зі збільшенням кількості осіб територія євромайдану додатково обладнана громадськими вбиральнями та контейнерами для збору побутового сміття, зазначили в МОЗ.

За інформацією Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Києві, на сьогоднішній день у місцях масових акцій функціонує 142 громадські вбиральні (у т.ч. мобільні), 21 пункт громадського харчування, 18 пунктів тимчасового обігріву і 7 медпунктів.

Також працівники СЕС відібрали шість проб води на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники з бюветів, провели дезінфекцію приміщень першого та другого поверхів КМДА, йдеться в повідомленні.

При цьому у МОЗ поінформували, що за минулий тиждень у Києві було зареєстровано зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 10% як дітей, так і дорослих.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107