Умови, які ставить опозиція, нереалістичні. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, у ході відеомосту Київ-Москва на тему: «Політична ситуація на Україні. Погляд експертів» заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Ситуація зараз дуже напружена. Прогнози давати складно, але умови, які ставить опозиція, абсолютно нереалістичні», - сказав політолог.

За його словами, опозиція не зацікавлена у подальшому загостренні ситуації. «Так що ті вимоги, які зараз висунуті, вони максималізовані. Їх можна розглядати як відправну точку», - зазначив він.

На його думку, ситуація в Україні може змінитися після приїзду верховного представника Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон.

Також Погребинський акцентував, що більшу частину відповідальності за те, що зараз відбувається в Україні, несуть європейські політики. «Причому саме європейські, а не американські, як це було 9 років тому», - вважає він.

Крім того, політолог додав, що російські політики теж зробили свій внесок у ситуацію.

При цьому він підкреслив, що і російські, і європейські політики закликали Україну зробити вибір. «Вона (Україна. - Ред.) не може зробити вибір за своїм визначенням, вона приречена сидіти на двох стільцях, у всякому разі, в тому складі, в якому сьогодні існує Україна», - підсумував Погребинський.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195